Om företaget

fat cat department

Företaget fick sitt namn efter den småtjocka katten Siri, som även är modell för loggan. Hon är den som inspirerade till idén att tillverka produkter med djurtyck. Men inte bara gulligull-tryck, utan coola tryck som vem som helst skulle vilja ha, oavsett om man är djurägare eller inte.

Att man gör vad man kan för att miljön ska må bra är självklart och därför har vi valt att samarbeta med ett tryckeri som har samma mål. Där använder man bara vattenbaserade tryckfärger och trycker på eko-produkter som skickas i plastfria förpackningar. Det är av samma anledning som inget på Fat Cat Department masstillverkas utan bara tillverkas vid beställning.

Att djur ska må bra är också något som är viktigt och ett av målen för Fat Cat Department är att framöver kunna skänka en del av vinsten till organisationer som jobbar med djurskydd.

 

Om hållbarhet

Fat cat department har valt att ha hållbarhetsperspektivet som en av grunderna i verksamheten. Det innebär att vi samarbetar med ett tryckeri vars grundfilosofi är just hållbarhetsperspektivet. Produkterna som det trycks på är så “rena” som möjligt. Det handlar om ekologiskt odlad bomull, återvunnen polyester och återvunnen bomull! 

Överproduktion är inget vi vill bidra till utan därför så trycks våra produkter endast vid beställning, just för att det inte ska bli några produkter “över” som sedan blir liggande och till slut kanske måste kastas. Inte så schysst tycker vi.  Det är därför som ångerrätten inte funkar som du kanske är van vid, dvs att man kan skicka tillbaka varor som man inte vill ha. Eftersom varje produkt bara trycks vid beställning så är den kundanpassad och går därför inte att lämna tillbaka, och det hänger ihop med att det inte ska bli någon överproduktion. Så handla jättegärna av oss, men tänk igenom vad du vill handla innan du skickar iväg beställningen och glöm inte kolla igenom storlekstabellerna så det blir rätt storlek. Vi vill att du ska bli nöjd med det du handlar från oss och en del av det är att du kolla igenom din beställning innan den går iväg.

Känns det som att ditt paket tar lång tid på sig att komma fram? Ja, så kan det nog kännas, men det har att göra med att din beställning tillverkas just för dig och därför tar lite extra tid på sig mot vad du kan vara van vid. Men misströsta inte, den som väntar på något gott… 

Om grundaren

Johanna Holmsten

Jag heter Johanna och driver den här webbutiken vid sidan av mitt vanliga arbete som språklärare. Efter att ha varit intresserad av form och design sedan barndomen så fick intresset extra skjuts efter att ha gått en utbildning till IT-pedagog där man fick prova på många olika saker som t ex webbdesign och olika bildbehandlingsprogram. 

På Hammarö där jag bor så har jag min familj med man och barn och även en katt vid namn Siri, som är av rasen Devon Rex. Det är en ras som är ganska speciell och som har varit ganska ovanlig, men som nu är på framfart. Jag brukar skämta om att Siri och jag lever i symbios, hon ska vara med mig så mycket hon bara kan, sova under täcket, ligga i knät oavsett om det är i TV-soffan eller vid skrivbordet. 

Siri, tillsammans med andra djur i min närhet, är de som inspirerar mig till de designs och tryck som finns här i butiken.Siri, tillsammans med andra djur i min närhet, är de som inspirerar mig till de illustrationer och tryck som finns här i butiken. 

20220603_144040

Mina verktyg

Nyfiken på vilka djurtryck som finns?

Hoppa vidare till webbutiken!

close

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Vi vill gärna hålla dig uppdaterad med våra senaste nyheter och erbjudanden 😎

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.