Köpvillkor

Företagsinformation

Fatcatdepartment.se drivs av Johanna Holmsten/enskild firma, Gösvägen 43, 66340 Hammarö, Sverige.

Fatcatdepartment.se säljer produkter med tryck av illustrationer av hundar och katter. Produkterna är till så stor utsträckning som möjligt ekologiska. Fatcatdepartment.se samarbetar med ett Print On Demand-tryckeri som trycker, packar och skickar produkterna endast efter att en beställning lagts av kund, för att inte bidra till överproduktion.

Priser

Varje vara anges med pris inklusive moms. Priserna anges alltid i SEK och det ingår alltid moms med 25 %. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive moms, frakt och betalning.

Ordervillkor

Vid beställning på Fatcatdepartment.se träffas ett avtal mellan dig som kund och Johanna Holmsten/enskild firma när du betalat ditt köp och mottagit en orderbekräftelse via e-post. Vi förbehåller oss rätten att byta till en liknande vara i det fall den beställda varan är tillfälligt slut. Den liknande varan är alltid av liknande eller högre kvalitet och i ett sådant fall går inte meddelande ut till kunden. Anledningen är att leveranstiden inte ska förlängas i onödan.

Betalning

Vi erbjuder betalning med Payson. Med Payson betalar du enkelt och tryggt. Välj att slutföra köpet direkt med VISA, MasterCard och internetbank eller betala i efterhand på faktura eller delbetalning. Läs mer här: www.payson.se

Vi erbjuder även säkra och trygga betalningar genom Stripe med kortbetalning (Visa, MasterCard, American Express, Maestro m.fl.).

Frakt

Du får alltid fri frakt på Fatcatdepartment.se på order som överstiger 1000 SEK! För order under 1000 SEK så betalar du en fast fraktkostnad på 69 SEK (inklusive moms).

Leverans

Tryckeriet som är Fatcatdepartment.se’s samarbetspartner och som trycker, packar och skickar beställningarna använder sig av spårbar frakt och La Poste (den franska posten) som fraktbolag.  En länk för att spåra paketet skickas efter att beställningen har skickats av tryckeriet.

Beroende på storlek och vikt får du dina beställda varor levererade till närmaste postombud eller hem.

Kommer varan till ett ombud kommer du att meddelas detta via e-post, SMS eller avisering via brev.

De flesta varor levereras inom 14 arbetsdagar efter genomfört köp, men då produkterna trycks vid beställning kan leveranstiden ibland skilja sig mellan olika beställningar. Fatcatdepartment.se kan inte garantera en exakt leveranstid, utan denna ska ses som en preliminär uppgift. Alla uppgifter om leveranstider avser arbetsdagar, om inget annat anges – det vill säga leveranstiden inkluderar inte helger eller officiella helgdagar.

Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från alla ersättningskrav till kund gällande leveransförseningar.

Du som kund ansvarar för att leveransen besiktas vid mottagandet. Syns skada på emballaget ska detta noteras på fraktsedeln innan fraktsedeln kvitteras. Se mer under ”Reklamation och retur” nedan.

Ej uthämtade paket

Vid ej uthämtade paket debiteras du en hanteringsavgift om 249 kr. Dessa avgifter motsvarar de avgifter vi belastas gällande fraktkostnader, lageravgifter och administration.

Felaktiga varor vid leverans

Det är upp till kunden att gå igenom sin beställning innan köpet genomförs, för att undvika felköp. Men ifall felaktiga varor ändå levereras så ska du som kund skicka ett foto av den felaktiga produkten, en beskrivning av problemet och ordernumret till info@fatcatdepartment.se så fort som möjligt inom 20 dagar.

Ångerrätt

Viktigt angående ångerrätten

Var uppmärksam på att 14 dagars generell svensk ångerrätt inte gäller för kundanpassade produkter, så som Print On Demand, vilket är det enda som säljs på Fatcatdepartment.se.

Våra produkter är unika för varje kund och din beställning är ej möjlig att ångra. Vid köp av Print On Demand-produkter upphör ångerrätten när produktionen av varan har påbörjats.

Byten

Eftersom alla produkter trycks åt dig som kund när du beställer (Print On Demand), så omfattas dessa ej av ångerrätten och går ej att byta.

Reklamation och retur

Viktigt angående skadade förpackningar vid leverans

Om ditt paket uppvisar uppenbara skador vid leverans, så ska du inte ta emot paketet (om det hämtas ut hos postombud) utan omedelbart kontakta Fatcatdepartment.se. Om du fått ett skadat paket i brevlådan eller hämtat ut ett skadat paket så är det viktigt att fotografera paketet och skadorna, behålla förpackningen och kollits id-nummer.
Om en produkt skadas under leverans, så ska du som kund skicka ett foto av den skadade förpackningen och den skadade produkten, en beskrivning av problemet, ordernumret och kollinumret till info@fatcatdepartment.se inom en vecka från mottagandet, men helst så fort som möjligt. Du kan även bli ombedd att skicka tillbaka produkten. Om det visar sig att det är ett kvalitetsproblem så kommer tryckeriet att trycka en ny produkt och skicka till dig utan kostnad.

Självklart kan du som kund reklamera en produkt om den blivit skadad under frakt eller om det skulle vara något produktionsfel på den. Fel och brister som har uppstått som en följd av felaktigt användande av produkten eller annat handhavandefel som medfört brister, t ex som att man inte följt tvättråden, ligger inte till grund för att reklamera en produkt.

Ev. returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott.

Återbetalningspolicy

Om det visar sig att du som kund mottagit en felaktig eller skadad produkt så ersätts du i första hand med en ny produkt. Återbetalning sker endast i särskilda fall då produkten inte kan ersättas. I sådana fall kommer återbetalning ske genom det ursprungliga betalningssättet.

Upphovsrätt

Innehållet på denna hemsida är upphovsrättsligt skyddat och tillhör Fatcatdepartment.se/Johanna Holmsten och får inte användas av andra, vare sig hela bilder eller delar av bilder.

Färger

Vi reserverar oss för att färgerna på kläderna kanske inte upplevs likadant i verkligheten som på skärmen. På produkter i starka färger, kan färgen lysa igenom ifall det är ett ljust tryck.

Force Majeure

Händelser som ligger utanför vår kontroll och som skäligen inte kunnat förutses, hänföres till Force Majeure, vilket innebär att Fatcatdepartment.se befrias från förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

close

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Vi vill gärna hålla dig uppdaterad med våra senaste nyheter och erbjudanden 😎

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.